VACCInations-bevis

Inför våra jullovsföreställningar begär vi vaccinationsbevis av alla över 18 år, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Du som har köpt biljett men som ännu inte vaccinerat dig har möjlighet att återköpa dina biljetter innan evenemanget äger rum. Kontakta Kulturcentralen för återköp.
Hur går kontrollen till?
Vi skannar vaccinationsbevis och kontrollerar legitimation i entrén. Vänligen kom i god tid, vi öppnar dörrarna något tidigare än utsatt tid för att slippa köbildning.
För att det ska gå så smidigt och snabbt som möjligt, vänligen var förberedd och ha ditt vaccinationsbevis och legitimation redo när du kommer fram till entrén.
Kom ihåg att vaccinationsbevisen har en giltighetstid på 90 dagar/180 dagar* efter nedladdning.

Om du har bankID kan du ladda ner ditt bevis direkt ifrån: covidbevis.se

Om du inte har något bankID kan du skicka in en blankett och få ditt bevis på posten.
Det tar flera dagar att få beviset. Du hittar information om hur du gör här: ehalsomyndigheten.se Vänligen kontrollera att ditt bevis är giltigt innan du går hemifrån och ladda hem ett nytt vid behov.

 

Varför måste jag visa legitimation?
Enligt lag måste vi säkerställa att det vaccinationsbevis som du visar upp är ditt, därför måste vi kontrollera att personuppgifterna överensstämmer. Inga personuppgifter samlas in eller sparas vid kontrollen.
Vad är ett vaccinationsbevis?
Som vaccinationsbevis används det bevis som visar att man är vaccinerad och som utfärdas av E-hälsomyndigheten. Man ska ha tagit två doser och minst två veckor ska ha gått sedan andra dosen för att räknas som fullvaccinerad. Undantag görs för personer som med läkarintyg kan visa att de inte rekommenderas vaccination. Observera att endast vaccinationsbevis godtas. Dvs. bevis på negativt test (s.k. testbevis) eller tillfrisknandebevis godtas ej.
Vi förbehåller oss rätten att neka inträde för den som inte kan uppvisa giltiga dokument.
* Om du hämtade ditt covidbevis före 1 oktober 2021, så är beviset giltigt i 90 dagar och om du hämtade det efter 30 september 2021, så är beviset giltigt i 180 dagar.

Kan jag återköpa mina biljetter?
Du kan sälja tillbaka dina biljetter till Kulturcentralen där du köpte dom, om du gör det i god tid innan föreställningen.
Om du har biljetter till någon av våra föreställningar i mellandagarna 27-29 december  så behöver du kontakta Kulturcentralen den 23 december innan kl 15, då de har stängt över julhelgen.

Om du kommer till föreställningen och inte har ditt vaccinationsbevis eller din legitimation har vi inte lov att släppa in dig och det är då tyvärr försent att få tillbaka pengarna från Kulturcentralen.

KONTAKT

Besöksadress:
Gylleholmsgatan 16
223 59 Lund

Postadress:
Revingegatan 8
223 57 Lund

046-12 21 41

teater@sagohuset.nu

Med stöd av