Teater Sagohuset är en fri teatergrupp som finns i Lund. Vi verkar för en berättande genreöverskridande och lekfull scenkonst för barn och unga.

Teater Sagohuset är en fri professionell teatergrupp i Lund. Vi verkar för en berättande, genreöverskridande och lekfull scenkonst för barn och unga. Teater Sagohuset grundades 1987 och vi verkar och turnerar sedan dess kommunalt, regionalt, nationellt och internationellt. Verksamheten består främst av turnerande scenkonstföreställningar för barn och unga.

Teater Sagohuset fokuserar konstnärligt på att fläta samman tal, dans och musik till en helhetsupplevelse. Vi strävar efter att ge vår publik scenkonstupplevelser som ifrågasätter och utmanar invanda tankemönster och givna värderingar. Vi tror på konstens kraft och vill med den bidra till att skapa en öppen och hållbar värld. Våra föreställningar är tillgängliga, anpassade, angelägna och relevanta för respektive målgrupp.

Under 2020-2022 genomför vi Pedagogisk Resurs som är ett utvecklingsprojekt för teater, skola och forskning i Skåne. Detta gör vi med särskilt stöd från Kulturrådet.

verksamhetsberättelser

Varje vår tar Teater Sagohuset fram en verksamhetsberättelse om året som gått. I den kan du läsa om våra aktiviteter och ekonomi.

Verksamhetsberättelse 2019

Verksamhetsberättelse 2018

 

KONTAKT

Revingegatan 8, 223 57 Lund

046-12 21 41

teater@sagohuset.nu

Med stöd av